Εκτύπωση

 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

 

O Υπουργός Οικονομικών στην πρώτη συνέντευξη του στο ΡΙΚ μετά την ανακοίνωση της καταστροφικής συμφωνίας που κατέληξε η Κυβέρνηση με την ΤΡΟΪΚΑ και το Eurogroup είπε με τον πιο φυσιολογικό τρόπο εκπληκτικά πράγματα. Δεν ήταν βέβαιος ότι με την πρώτη συμφωνία για το κούρεμα όλων των καταθέσεων θα εσώζετο η Λαϊκή Τράπεζα ούτε αντιλαμβάνετο ότι αν ψηφιζόταν από τη Βουλή θα κατέρρεε ολόκληρο το τραπεζιτικό μας σύστημα. Προσπάθησε να μας παρουσιάσει - όπως που να απευθύνετο σε κατοίκους άλλης χώρας - σαν ηρωική πράξη την αποδοχή των εκβιασμών της ΤΡΟΪΚΑΣ, του Eurogroup και της Ε.Κ.Τ.

 

Ο Υπουργός Οικονομικών ξέχασε με τη μεγαλύτερη ευκολία τα «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ» του Προέδρου της Δημοκρατίας έστω και εάν με τις νέες εξελίξεις το χρέος θα είναι βιώσιμο, εγκαταλείποντας το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρο την προεκλογική περίοδο. Συνεπής με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, παρουσίασε σαν  «πετυχημένες» τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ε.Ε., υποστηρίζοντας μ’ αυτό το επιχείρημα το ξεπούλημα των Οργανισμών, την εκχώρηση του Δημόσιου Πλούτου στα ξένα συμφέροντα και την απώλεια της στρατηγικής σημασίας μοχλών ανάπτυξης της οικονομίας. Αμφισβήτησε μάλιστα το γεγονός ότι είναι κερδοφόροι οι οργανισμοί παραβλέποντας ότι CYTA, ΑΗΚ και Α.Λ.Κ. έδωσαν στο κράτος πέραν του €1.2 δις τα τελευταία χρόνια. Υιοθέτησε δηλαδή σαφέστατα τη ρήση «ότι ανθίζει ιδιωτικοποιείται και ότι ζημιώνει κρατικοποιείται». Τέλος, μας είπε με τον πιο κυνικό τρόπο ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας, θα αυξηθεί κατακόρυφα η ανεργία και θα μειωθούν περαιτέρω μισθοί, συντάξεις και ωφελήματα.

 

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ πιστεύει ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Καλεί τους πολίτες, τους εργαζόμενους και τα κοινωνικά σύνολα σε μαζική, δυναμική αντίδραση για να μπει φραγμός στην καταστροφική πορεία που οδηγούν το μνημόνιο και οι πολιτικές λιτότητας της ΤΡΟΪΚΑ. Είναι η ώρα της ευθύνης και δεν δικαιούται κανένας να απέχει από τον αγώνα για την προστασία του κράτους και της κοινωνίας μας.

 

Από τη ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

27  Μαρτίου 2013

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 13:44
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΈΤΟΙΜΟΣ ΝΑ «ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ» ΤΟΥΣ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ