Εκτύπωση

 

 

ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΕΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη της στον απεργιακό αγώνα που έχουν εξαγγείλει οι εκπαιδευτικοί των προαιρετικών ολοήμερων σχολείων.

 

Εδώ και 5 χρόνια, χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα διάφορα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, με μια πολιτική απόφαση βαφτίστηκαν αυτοεργοδοτούμενοι με τη μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών.  Εδώ και 5 χρόνια η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά το αυτονόητο, την επαναφορά τους στο καθεστώς του εργοδοτούμενου.

 

Αποκορύφωμα της απαράδεκτης στάσης της κυβέρνησης η πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που μόνο ως κοροϊδία και εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί.

 

Η απόφαση κλιμάκωσης του αγώνα με τη λήψη απεργιακών μέτρων είναι η φυσιολογική εξέλιξη στην προκλητική στάση του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

Το δικαίωμα στην απεργία είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Οι απειλές που περιέχονται σε σχετική ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, ενάντια στους εκπαιδευτικούς, ότι θα ζητήσουν σε περίπτωση που απεργήσουν την διακοπή της απασχόλησης τους και η προτροπή στο Υπουργείο για να προσφέρει συμβόλαια, δηλαδή εργασία σε άλλους για αντικατάσταση των απεργών, προκαλούν λύπη και απογοήτευση. Αποτελούν επίδειξη αυταρχισμού και αντεργατική εκτροπή από ένα κοινωνικό φορέα ο οποίος οφείλει να επιδεικνύει μεγαλύτερη ευαισθησία, ιδιαίτερα όσον αφορά τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

 

Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα διάφορα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας με την μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών, δίνουν αγώνα για τα πλέον στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη κοινωνική ασφάλιση.

 

Η κοινωνία και οι φορείς που την εκπροσωπούν έχουμε υποχρέωση να είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους σ’ αυτή την προσπάθεια.

 

 

3 Απριλίου 2018

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 12:02
.
FaceBook  Twitter  

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΕΟ 2018

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε τώρα για άμεση ενημέρωση μέσω e-mailΤελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΣΤΗΡΙΞΗ ΠΕΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ