Εκτύπωση

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ ΤΗΣ ΠΕΟ, ΣΥΝ. ΠΑΜΠΗ ΚΥΡΙΤΣΗ ΣΤΗΝ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ, ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

 

O ΓΓ της ΠΕΟ ανέφερε ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία για να επιτεθούν στα δικαιώματα των εργαζομένων και να αμφισβητήσουν κατακτήσεις που πέτυχαν οι εργαζόμενοι με αγώνες δεκαετιών και τις εργασιακές σχέσεις αλλά και τις ίδιες τις συλλογικές συμβάσεις.

 

«Φαίνεται ότι κάποιοι νόμισαν ότι μπορούν να μας γονατίσουν, μπορούν να μας λυγίσουν και πως νόμισαν πως μέσα σε αυτές τις συνθήκες που ο καθένας σκέφτεται την οικογένεια του, το αύριο και τη δουλειά του, είναι ευκαιρία να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε εκμεταλλεύσιμη εργατική δύναμη. Να μας τσακίσουν την αξιοπρέπεια μας» ανέφερε, υποδεικνύοντας πως αυτό δεν μπορεί να γίνει για δυο βασικούς λόγους.

 

Οπως πρόσθεσε, ο πρώτος λόγος είναι γιατί οι οικοδόμοι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι και ο δεύτερος λόγο επειδή το «κύμα συμπαράστασης και το κύμα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται γι’ αυτή την απεργία είναι πρωτοφανές και πρωτόγνωρο».

 

Διαβεβαίωσε παράλληλα τους οικοδόμους ότι το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ θα συγκληθεί αρχές της ερχόμενης εβδομάδας για να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις «για επέκταση και κλιμάκωση των μέτρων συμπαράστασης προς την απεργία».

 

«Είμαστε αποφασισμένοι να οργανώσουμε πρώτα και κύρια Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους τόπους δουλειάς σε όλη την Κύπρο και να οργανώσουμε εράνους στήριξης του απεργιακού ταμείου των απεργών οικοδόμων, να οργανώσουμε εκδηλώσεις αλληλεγγύης και απεργίες συμπαράστασης» πρόσθεσε και επανέλαβε ότι η απεργία στην οικοδομική βιομηχανία δεν είναι μάχη μόνο των οικοδόμων αλλά όλων των εργαζομένων.

 

Είπε ακόμη ότι όποιος είχε έστω και την παραμικρή αμφιβολία για το ποιός ευθύνεται για την παράταση αυτής της απεργίας, μετά και τις χτεσινές δηλώσεις των εκπροσώπων των εργολάβων, αν είναι σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος δεν μπορεί να μην κατάλαβε ποιος είναι ο φταίχτης για την ταλαιπωρία αυτή της κοινωνίας και της οικονομίας.

 

«Ο Σύνδεσμος Εργολάβων με την κάλυψη και των εργοδοτικών Συνδέσμων, αντί την κρίσιμη στιγμή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, ανάλογη με αυτή με την οποία συμπεριφέρθηκε το συνδικαλιστικό κίνημα, ψάχνει τρόπους και εφευρίσκει δικαιολογίες για να επιτείνει την όξυνση, να μεγαλώσει την αντιπαράθεση και να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα» σημείωσε ο Πάμπης Κυρίτσης.

 

Διαβεβαίωσε τέλος τους απεργούς ότι το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται πάντα δίπλα στους απεργούς αλλά και ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την επιτυχία και τη νίκη, «διότι, όπως εξήγησε, «δεν υπάρχει πλέον επιστροφή και αν μας εξωθούν χωρίς να το θέλουμε σε αυτή την αντιπαράθεση των άκρων να ξέρουν ότι εμείς αντέχουμε όχι 3 εβδομάδες αλλά 13 και 23 άμα χρειαστεί, γιατί αυτά που κερδήθηκαν από τους παππούδες και τους πατεράδες μας δεν μπορεί ποτέ να θεωρεί κάποιος ότι μπορούμε να τα παραδώσουμε έτσι αμαχητί».

 

Στη Γενική Συνέλευση των οικοδόμων το παρόν του έδωσε και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού ο οποίος έστειλε, εκ μέρους των δασκάλων, μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους απεργούς οικοδόμους και ανακοίνωσε εισφορά της ΠΟΕΔ στο απεργιακό ταμείο των οικοδόμων.

 

(ΚΥΠΕ/ΗΜΑ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 18:55
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ ΤΗΣ ΠΕΟ, ΣΥΝ. ΠΑΜΠΗ ΚΥΡΙΤΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ, ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ