Εκτύπωση

 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

 

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) με μήνυμα που απέστειλε εκφράζει την διεθνιστική  της αλληλεγγύη στον αγώνα της ΠΕΟ και των εργαζομένων της Κύπρου.

«Αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού της Κύπρου ολόκληρη η οικογένεια της ΠΣΟ, όλες οι δυνάμεις του διεθνούς ταξικού Συνδικαλιστικού Κινήματος είναι στο πλευρό σας», αναφέρει η ΠΣΟ στο μήνυμά της.

 

Εκ μέρους των εργαζομένων της Πορτογαλίας, μήνυμα απέστειλε η CGTP-IN, η οποία εκφράζει την αλληλεγγύη των Πορτογάλων στους Κύπριους εργαζόμενους. «Και ο δικός μας λαός έχει «κτυπηθεί» σκληρά από τα μέτρα της Τρόικα και καταλαβαίνουμε απόλυτα το δίκαιο του αγώνα σας», αναφέρει η CGTP-IN.

 

 Εκ μέρους των Ισπανών εργαζομένων η  οργάνωση CCOO σε μήνυμα που απέστειλε  καταγγέλλει τα μέτρα της  Τρόικα ως απειλή όχι μόνο ενάντια στα εργατικά δικαιώματα αλλά και την κοινωνία και τη δημοκρατία και εκφράζει την αλληλεγγύη στους Κύπριους εργαζόμενους.

 

Το Πανεργατικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) Ελλάδας με μήνυμα αλληλεγγύης επισημαίνει ότι οι εξελίξεις και στην Κύπρο επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση στους λαούς δεν έχει τέλος και ότι  ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ με τις δυνάμεις του κεφαλαίου σε κάθε χώρα εκβιάζουν το λαό με ψευδοδιλλήματα για να περάσουν μέτρα υπέρ του κεφαλαίου.  Επίσης διαβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι της Κύπρου στον αγώνα τους θα έχουν την στήριξη και την αλληλεγγύη  του ταξικού εργατικού κινήματος του ΠΑΜΕ.

 

Η ΓΣΕΕ  χαρακτηρίζει ως απροκάλυπτη και εκδικητική την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο και ότι  επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια με φόντο τους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου και σε βάρος των λαών της περιοχής ειδικότερα της Κύπρου, παίζονται μέσω της χρηματοδότησης των κυπριακών τραπεζών.

 

Σε μήνυμα που απέστειλε η LAB (Βάσκοι Ισπανίας) εκφράζει πλήρη  στήριξη και αλληλεγγύη στους αγώνες των κυπρίων εργαζομένων και χαρακτηρίζει κλοπή τις πολιτικές που εφαρμόζει η Τρόικα σε βάρος της Κύπρου.

 

 

Η USB Ιταλίας εκφράζει  αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Κύπρου δηλώνοντας ότι οι αγώνες των  εργαζομένων της Κύπρου δίνουν μηνύματα και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου για αντίσταση ενάντια στις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

 

Επίσης μήνυμα   αλληλεγγύης και στήριξης  απέστειλε  η οργάνωση   RMT  Αγγλίας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 11:16
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ