Εκτύπωση

 

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ

 

 

Οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές είναι ανάστατοι γιατί η Κυβέρνηση διέκοψε όλες τις διαδικασίες παγοποιώντας τις προηγούμενες αποφάσεις αφήνοντας ουσιαστικά την εταιρεία στην εγκατάλειψη.

 

Όπως είναι γνωστό συμφωνήθηκε σχέδιο αναδιάρθρωσης που ετοιμάστηκε από την Air France-KLM, αποφασίστηκε σχέδιο αποζημίωσης για τους εργαζόμενους που θα πλεονάσουν και υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο διάσωσης. Όλα αυτά αποφασίστηκαν ομόφωνα από την Βουλή και την προηγούμενη Κυβέρνηση.

 

Δυστυχώς η παγοποίηση της εφαρμογής των πιο πάνω οδήγησε τις Κυπριακές Αερογραμμές σε αδιέξοδα και άφησε τους εργαζόμενους να αιωρούνται.

 

Στη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΟ με τον Υπουργό Οικονομικών τέθηκε έντονα στο θέμα και ζητήθηκε από την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα πολιτική απόφαση για στήριξη των Κυπριακών Αερογραμμών.

 

Σε αντίθετη περίπτωση διακυβεύονται πολλά που αφορούν την οικονομία και τον Τουρισμό, ιδιαίτερα σ’ αυτή τις δύσκολες στιγμές που είναι αναγκαία η αναζωογόνηση της οικονομίας.

 

Η κλαδική επιτροπή της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αποφάσισε όπως σε συνεργασία με τις άλλες συντεχνίες καλέσει τους εργαζόμενους να αντιδράσουν άμεσα με κινητοποιήσεις αν μέχρι την Δευτέρα δεν ληφθεί Πολιτική Απόφαση ή εκφραστή η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για διάσωση της εταιρείας.

 

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καθιστά υπεύθυνη την κυβέρνηση αν δεν αντιδράσει άμεσα και αφήσει να οδηγηθεί η εταιρεία σε τραγικές εξελίξεις θυματοποιώντας τους εργαζόμενους.

 

 

Από  τη ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

 

4 Απριλίου 2013

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 14:20
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ