Εκτύπωση

ΔΗΛΩΣΗ Γ.Γ. ΠΕΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ 

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης δήλωσε ότι «ξεκαθαρίσαμε στους εκπροσώπους της Τρόικα ότι εμείς, είμαστε ασφαλώς διαθέσιμοι και ήμασταν έτοιμοι από την αρχή να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που παρουσιάζει η οικονομία μας, αλλά με ένα τρόπο κοινωνικά δίκαιο, στα πλαίσια της κοινωνικής δικαιοσύνης».

 

 

Επίσης, πρόσθεσε, «σημειώσαμε με μεγάλη έμφαση ότι αναμένουμε σεβασμό στην παράδοση της κυπριακής κοινωνίας, που είναι παράδοση κοινωνικού διαλόγου και συλλογικής διαπραγμάτευσης».

 

 

«Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα», συνέχισε, «ξεκαθαρίσαμε και τη θέση μας πάνω σ’ αυτά τα θέματα που θεωρούνται σήμερα πρώτης γραμμής όπως είναι για παράδειγμα το θέμα της ΑΤΑ».

 

 

Όπως είπε, «τους είπαμε ότι εμείς δεν θα δεχθούμε να αλλοιωθεί ο ρόλος αυτού του θεσμού, όπως δεν πρόκειται να δεχτούμε αύξηση στα όρια αφυπηρέτησης ή αλλαγές στα ζητήματα που περιλαμβάνονται στις συλλογικές μας συμβάσεις».

 

 

«Βεβαίως κατανοούμε τις δυσκολίες που περνά ο τόπος», είπε και πρόσθεσε ότι «έχουμε δείξει διαχρονικά, ως συνδικαλιστικό κίνημα, την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα μας, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα αξιοποιηθεί η παρουσία εδώ των εκπροσώπων της Τρόικα για να εμφανιστούν στην επιφάνεια ακραίες, αντικοινωνικές και αντισυνδικαλιστικές προσεγγίσεις».

 

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Π. Κυρίτσης είπε ότι οι συντεχνίες δεν γνωρίζουν ακόμη τα μέτρα που θα επιβάλει η Τρόικα. «Θα περιμένουμε να δούμε τα μέτρα αλλά δεν θα δεχθούμε οποιοδήποτε μέτρο που θα είναι εναντίον των συμφερόντων των εργαζομένων και δεν θα είναι αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου και συλλογικής διαπραγμάτευσης».

 

 

Όπως είπε, «Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα δεν είναι μέτρα που θα υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο ζωής, αλλά μέτρα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτός είναι ο τρόπος για να ξεφύγουμε από την κρίση».

 

 

 

.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΔΗΛΩΣΗ Γ.Γ. ΠΕΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ