Εκτύπωση

 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΑΒΕΠ

Συνάδελφοι,

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ  και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κου Κυριάκου Κενεβέζου για συζήτηση του θέματος της απασχόλησης των εκπαιδευτικών στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού οι οποίοι εργοδοτούνται από το Ίδρυμα Διαχείρισης Απογευματινών και Βραδινών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

 

Η συνάντηση έγινε μετά την απόφαση να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13/3/2013 συγκέντρωση όλων των εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας που να κατοχυρώνει την απασχόληση των υφιστάμενων αδιόριστων εκπαιδευτικών στο ΙΔΑΒΕΠ. Ο Υπουργός μετά από την συζήτηση που έγινε ζήτησε να του δοθεί χρόνος μιας εβδομάδας επικαλούμενος τον πρόσφατο διορισμό του ως Υπουργός για να ενημερωθεί πλήρως για το θέμα και να συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με ξεκάθαρη θέση ως Υπουργείο για το μέλλον της απασχόλησης στα απογευματινά και βραδινά εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα αναφέρθηκαν στην συνάντηση με τον Υπουργό και την κατανόηση των ανησυχιών της κάθε πλευράς αποφασίσθηκε να ανασταλεί η αυριανή συγκέντρωση και να δοθεί ο χρόνος της μιας εβδομάδας στον Υπουργό χωρίς αυτό να εκλαμβάνεται ως υποχώρηση από την αξίωση για την συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας. Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί στο ΙΔΑΒΕΠ δεν έχουν άλλη επιλογή από την λήψη δυναμικών μέτρων.

 

 

Από την ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ

 

 

12 Μαρτίου 2013

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 11:00
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΑΒΕΠ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ