Εκτύπωση

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

 

(Κ) Εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις θα περιλαμβάνει το κυπριακό μνημόνιο, δηλώνει ο Άσμουσεν, ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-18/2/2013 07:19

Ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε την Κυριακή ότι ελπίζει η συμφωνία για τον δανεισμό της Κύπρου, που θα συμπεριλαμβάνει εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, να επιτευχθεί έως τα τέλη του Μαρτίου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προεδρικών εκλογών, ο πρώτος γύρος των οποίων διεξήχθη χθες.

Ο Άσμουσεν είπε ότι η ΕΚΤ είναι ουδέτερη σε ότι αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών. "Όμως χρειαζόμαστε κάποιον με τον οποίο να μπορούμε να συνομιλήσουμε εκεί, ώστε να διαπραγματευθούμε ένα πρόγραμμα (δημοσιονομικής) προσαρμογής μαζί του", είπε ο Άσμουσεν.

"Για να εγγυηθούμε τη βιωσιμότητα του χρέους, θα χρειαστούμε να δούμε, για παράδειγμα, εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις. Ο προηγούμενος Πρόεδρος το απέρριπτε αυτό", ανέφερε.

"Τώρα θα πρέπει να εξετάσουμε και να δούμε εάν μπορούμε να διαπραγματευτούμε ένα πρόγραμμα ως τα τέλη του Μαρτίου", συνέχισε ο Άσμουσεν.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΓΣΝΡΑΓ)

 

Η Ε.Κ.Τ. είναι ένα από τα τρία μέλη που αποτελούν την ΤΡΟΙΚΑ και ο Γεργκ Άσμουσεν μας λέει, διαψεύδοντας μ’ αυτό τον τρόπο την εσωτερική προπαγάνδα στην Κύπρο, ότι ο προηγούμενος Πρόεδρος απέρριπτε τις ιδιωτικοποιήσεις και γνωρίζει ταυτόχρονα ότι ένας εκ των υποψηφίων τις αποδέχεται. Δεν υπολογίζει όμως ότι για να εκλεγεί χρειάζεται να τον ψηφίσουν οι Κύπριοι πολίτες.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ θέλει να επισημάνει ότι οι εργαζόμενοι στους Ημικρατικούς Οργανισμούς είναι αυτοί που επηρεάζονται άμεσα και θα δεχτούν τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων. Τις συνέπειες θα τις δεχτεί και η οικονομία της Κύπρου. Η ψήφος αυτών των εργαζομένων θα είναι καθοριστική στην εκλογή Προέδρου. Σήμερα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη γνήσια φωνή αντίστασης κατά των ιδιωτικοποιήσεων και να αγωνιστούν για την αποτροπή τους ψηφίζοντας τον Σταύρο Μαλά.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

18/2/2013

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 18:19
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ