Εκτύπωση

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΦΟΥ

 

Η ΠΕΟ εκφράζει ανησυχία και απαρέσκεια για τη χρήση υπέρμετρης βίας από την αστυνομία Πάφου, πάνω σε απεργούς οικοδόμους οι οποίοι ειρηνικά και δημοκρατικά περιφρουρούσαν την απεργία τους, συγκεντρωμένοι σε δημόσιο χώρο.

 

Λυπούμαστε να σημειώσουμε ότι τέτοιου είδους βίαια επεισόδια με την άμεση εμπλοκή και συμμετοχή της αστυνομίας, παρουσιάζονται μόνο στην Πάφο από την πρώτη μέρα εκδήλωσης της απεργίας.

 

Τέτοια φαινόμενα, όπου αστυνομικές δυνάμεις να ενεργούν μεροληπτικά και να προστατεύουν απεργοσπάστες, δεν ήταν ποτέ και δεν είναι ούτε και τώρα, συνηθισμένο φαινόμενο για την κυπριακή κοινωνία.

 

Ελπίζουμε ειλικρινά, ότι αυτή η τακτική θα σταματήσει και η αστυνομία της Πάφου θα λειτουργήσει με τρόπο που να σέβεται τα νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και το λαϊκό αίσθημα που απερίφραστα καταδικάζει αυτού του είδους την μεροληπτική και αυταρχική συμπεριφορά.

 

Λυπούμαστε να σημειώσουμε ότι με την ανακοίνωση που έχει εκδώσει επίσημα η αστυνομία, σπεύδει να υιοθετήσει και να υπερασπιστεί χωρίς έρευνα και χωρίς να ακούσει την αντίθετη άποψη, μια συμπεριφορά η οποία έκδηλα δεν συνάδει ούτε με το ρόλο ούτε με τη συμπεριφορά την οποία οφείλει να επιδεικνύει το αστυνομικό σώμα, ιδιαίτερα όταν αυτό αφορά πολίτες οι οποίοι διεκδικούν νόμιμα και δημοκρατικά δικαιώματα που προστατεύονται από το σύνταγμα.

 

Θεωρούμε υποχρέωση μας, να σημειώσουμε ότι σε ολόκληρη την υπόλοιπη Κύπρο η μέχρι σήμερα στάση της αστυνομίας είναι δίκαιη και αμερόληπτη.

 

Η ΠΕΟ επιφυλάσσεται να ενημερωθεί πιο άρτια και πιο ολοκληρωμένα για τα γεγονότα όπως έχουν εξελιχθεί και ανάλογα θα επανέλθει.

 

Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους, ότι ο απεργιακός αγώνας των οικοδόμων, θα περιφρουρηθεί μέχρι το τέλος από όλο το συνδικαλιστικό κίνημα γιατί είναι αγώνας δίκαιος και θα τελειώσει μόνο όταν οι απεργοί δικαιωθούν.

 

 

 

Λευκωσία, 5 Φεβρουαρίου 2013

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 17:35
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΦΟΥ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ