Εκτύπωση

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ

Από χθες έχει μπει σε εφαρμογή το μέτρο για αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ από 17% σε 18% και για τις κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών που είχαν συντελεστή 8% αυξήθηκε σε 9%, όπως αυτό περιλαμβάνεται στο μνημόνιο της Τρόικα.

 

Η ΠΕΟ καλεί την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού να εντείνει την κινητοποίηση και να αυξήσει τους ελέγχους για να αποτρέψει φαινόμενα αισχροκέρδειας που μπορεί να παρατηρηθούν στην αγορά (στρογγυλοποιήσεις προς τα πάνω, αυξήσεις τιμών που δεν εμπίπτουν στην αύξηση του ΦΠΑ,  φαινόμενα παραπλάνησης του κοινού κλπ.)

 

Παράλληλα καλούμε τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ενημερωθούν σε ποια προϊόντα και υπηρεσίες ισχύει η αύξηση και να καταγγέλλουν τους παραβάτες της νομοθεσίας.

 

Επισημαίνουμε ότι η αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ ισχύει στα καύσιμα, τον ηλεκτρισμό, τις τηλεπικοινωνίες, το νερό, στα μηχανήματα, στα είδη ένδυσης και υπόδησης, στα καπνικά προϊόντα, στα έπιπλα, στις οικιακές συσκευές κλπ. Η αύξηση του ΦΠΑ δε θα ισχύει για προϊόντα με συντελεστή 0% και 5% όπως τρόφιμα, φάρμακα και κάποιες υπηρεσίες.

 

Τμήμα Καταναλωτών ΠΕΟ

14 Ιανουαρίου 2012

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 15:28
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ