Εκτύπωση

 

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

Το Δ.Σ. της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ που συνήλθε σήμερα 14/3/2013 σε διευρυμένη συνεδρία συζήτησε τα θέματα των Ιδιωτικοποιήσεων και των Ταμείων Σύνταξης των εργαζομένων στους Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου.

 

Με μοναδική επίσημη πληροφόρηση τη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και έχοντας υπόψη τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και του κυρίου Πισσαρίδη, τα δημοσιεύματα, τις ανταποκρίσεις, τις δηλώσεις Ευρωπαίων Αξιωματούχων, του Δ.Ν.Τ. και γενικά τις απαιτήσεις της «ΤΡΟΙΚΑ» στις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη δανειακής σύμβασης έχει διαπιστώσει ότι:

 

-       Ζητείται όπως εκποιηθούν Ημικρατικοί Οργανισμοί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με στόχο να περιορισθεί το συνολικό Δημόσιο Χρέος.

-       Ζητείται επίσης η «Αγορά Δημόσιου Χρέους» αντλώντας τα Ταμεία Σύνταξης των εργαζομένων στους οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

 

Το Δ.Σ. της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι η Κυβέρνηση αποδέχτηκε την ιδιωτικοποίηση των Ημικρατικών Οργανισμών και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου σε σύντομο χρονικό διάστημα και έχοντας υπόψη τα πιο πάνω αποφάσισε:

 

  1. Να αναγάγει στις προτεραιότητες της δράσης της το θέμα της προστασίας      των Ταμείων Σύνταξης των εργαζομένων για να αποτραπεί το άμεσο ή έμμεσο      «κούρεμά» τους.

 

  1. Να καλέσει τους εργαζόμενους, τα κοινωνικά σύνολα και τον κάθε      σκεπτόμενο πολίτη να αντιδράσουν άμεσα με εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις με      σκοπό την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων των Ημικρατικών Οργανισμών κάτι      που  αν γίνει κάτω από αυτές τις      συνθήκες θα σημαίνει ξεπούλημα. Απεναντίας, η Κύπρος τους χρειάζεται για      να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην οικονομία, την ανάπτυξη και τη      διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής. Πολύ περισσότερο τώρα μπορούν να      συμβάλουν στην εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους που θα προκύψει από τη      δανειακή σύμβαση. Με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και συνεργασία η      ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το συνδικαλιστικό κίνημα και      άλλους κοινωνικούς φορείς ώστε τις επόμενες μέρες να συγκεκριμενοποιηθεί η      αντίδραση.
  2. Να ζητήσει από τις πολιτικές δυνάμεις να αντιδράσουν στη διαφαινόμενη      πορεία ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και να φανούν συνεπείς στις      προεκλογικές τους δεσμεύσεις απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό. 

 

 

 

 

Από τη ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

14 Μαρτίου 2013

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 12:57
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ