Εκτύπωση

 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΑΜΠΗ ΚΥΡΙΤΣΗ Γ.Γ. ΠΕΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 20ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΑΘΗΝΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες.

Mε την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυση του, μεταφέρω προς όλα τα στελέχη και μέλη του ΠΑΜΕ τα θερμά μας συγχαρητήρια και τους συντροφικούς μας χαιρετισμούς. 

 

Χάρη στην πολύπλευρη δράση και τους αγώνες του ΠΑΜΕ η ελληνική εργατική τάξη παραμένει όρθια και συνεχίζει να αντιστέκεται στους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και να αντιμάχεται τις σκληρές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες φορτώνουν στους εργαζόμενους, μονομερώς και δυσβάστακτα, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

 

Τις ίδιες πολιτικές που οι κυρίαρχες δυνάμεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλουν ολοένα και περισσότερο παρά τις φανφάρες και τα μεγάλα λόγια. Πολιτικές, που προωθούν την απορρύθμιση και διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, ποινικοποιούν το δικαίωμα στην οργάνωση και την συνδικαλιστική δράση, που διευκολύνουν την εκμετάλλευση και προωθούν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων και των ηγετικών κρατών.

Που οδηγούν την Ε.Ε. ολοένα και περισσότερο  στην στρατικοποίηση και τη βαθύτερη σύζευξη με το ΝΑΤΟ και που δημιουργούν το ευνοϊκό κοινωνικό και ιδεολογικό υπόστρωμα για τον ακροδεξιό λαϊκισμό, την ξενοφοβία,  τον ρατσισμό και την άνοδο  της επιρροής των  φασιστικών  ακροδεξιών  δυνάμεων.

 

 

Σε όλο τον κόσμο, τα ιμπεριαλιστικά γεωπολιτικά παιχνίδια συνεχίζονται και εντείνονται, με  πολέμους, εισβολές και κάθε είδους επεμβάσεις, με στόχο   την επιβολή με κάθε μέσο των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών τους  συμφερόντων.  Προκαλώντας θάνατο και καταστροφές και τεράστια κύματα μεταναστών και προσφύγων.

 

Εμείς στην Κύπρο γνωρίζουμε καλά τα ολέθρια αποτελέσματα αυτών των γεωπολιτικών τυχοδιωκτισμών. Τα έχουμε ζήσει από πρώτο χέρι στο πετσί μας. Έχουμε ζήσει το πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών και την Τουρκική εισβολή που ακολούθησε τον Ιούλιο του 1974, την κατοχή από τον Τουρκικό στρατό του 40% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προσφυγοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην ίδια τους την πατρίδα και τη ντε φάκτο διχοτόμηση της χώρας και του λαού μας. Πιστός σύμμαχος του ιμπεριαλισμού όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο εθνικισμός, η μισαλλοδοξία και η πατριδοκαπηλία της ακροδεξιάς.

 

Γι’ αυτό κι εμείς εργαζόμαστε με συνέπεια, μαζί με τα ταξικά τουρκοκυπριακά συνδικάτα που είναι μέλη της ΠΣΟ, για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, για ειρηνική συμβίωση των κυπρίων σε μια ομόσπονδη και ασφαλισμένη πατρίδα στα πλαίσια ενός  κράτους  με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα,  χωρίς ξένη στρατιωτική παρουσία μακριά από στρατιωτικούς συνασπισμούς, γέφυρα ειρήνης και ασφάλειας για ολόκληρη την περιοχή μας.

 

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 

Μέσα σε αυτές τις  συνθήκες το ζήτημα της κοινής δράσης και της αλληλεγγύης των εργαζομένων σε όλες τις χώρες του κόσμου είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Στις επιθέσεις του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού, η απάντηση μας  θα πρέπει να είναι οργανωμένη και  ταξική. 

 

Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Γραφείου της ΠΣΟ του οποίου η ΠΕΟ είναι ο συντονιστής, ανανεώνουμε τη δέσμευση μας ότι κάτω από τη σημαία της ΠΣΟ και με πυξίδα τις αρχές της αλληλεγγύης  και του διεθνισμού,  θα συνεχίσουμε μαζί με το ΠΑΜΕ και τις εκατοντάδες οργανώσεις μέλη της ΠΣΟ από όλες τις ηπείρους, την κοινή μας πορεία.

Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο,  για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των εργαζομένων. Για να δυναμώσουμε τον συντονισμό της δράσης μας ενάντια στους πολέμους και τις  ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις,  για την υπεράσπιση του δικαιώματος   των λαών να αποφασίζουν οι ίδιοι  και το μέλλον τους και  για να επικρατήσει  η ειρήνη στον κόσμο. 

Για να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις και να ανοίξουμε τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα, χωρίς την καπιταλιστική βαρβαρότητα και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Για μια  ακόμη φορά σας συγχαίρουμε για τα είκοσι χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ  και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό σας,  αλληλέγγυοι  στους αγώνες σας  για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό και τους εργαζόμενους της Ελλάδας.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 15:57
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΑΜΠΗ ΚΥΡΙΤΣΗ Γ.Γ. ΠΕΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 20ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΑΘΗΝΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ