ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτύπωση

Το φαινόμενο της μετανάστευσης είναι τα τελευταία χρόνια στην επικαιρότητα και της δικής μας χώρας. Το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσεται η, πολλές φορές έντονη, δημόσια συζήτηση γύρω από αυτό το φαινόμενο παρουσιάζει τα ίδια χαρακτηριστικά όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή αναπτυγμένες χώρες του πλανήτη μας. Η συζήτηση αγνοεί συνήθως το πολυσύνθετο του χαρακτήρα. Στη συζήτηση κυριαρχούν τα αποτελέσματα και οι συνέπειες που έχει για τις χώρες υποδοχής του δυτικού κόσμου και ακροθιγώς εάν όχι καθόλου η παγκοσμιότητα και τα αίτια του φαινομένου της μετανάστευσης και οι συνέπειες που έχει για τις χώρες προέλευσης.

Τελευταία Ενημέρωση στις 20 Μαρτίου 2013 Περισσότερα...
 

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Εκτύπωση

Με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 η δυνατότητα ελεύθερης διακίνησης σε ευρωπαίους πολίτες έφερε το αποτέλεσμα να βρίσκονται σήμερα στην Κύπρο γύρω στις 100 χιλιάδες ευρωπαίοι πολίτες (σύμφωνα με στοιχεία του Υπ. Εσωτερικών) και σύμφωνα με το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων να εργάζονται και να έχουν εισφορές 61000 περίπου και η πλειοψηφία να είναι από Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία.  Σημειώνεται ότι το 2008 υπήρχαν 36000 ευρωπαίοι υπήκοοι εγγεγραμμένοι στο ΤΚΑ.  Δηλαδή μέσα σε 4 χρόνια σχεδόν ο αριθμός των κοινοτικών εργαζομένων έχει αυξηθεί κατά 25000.

Τελευταία Ενημέρωση στις 20 Μαρτίου 2013 Περισσότερα...
 

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Εκτύπωση

Σε προηγούμενες εκθέσεις προς το Συνέδριο της ΠΕΟ έγινε εκτενής αναφορά στις συνθήκες και προϋποθέσεις με τις οποίες το 1991 συμφωνήθηκαν τα κριτήρια για την εργοδότηση εργαζομένων από τρίτες χώρες στην Κύπρο.  Έγινε βέβαια και εκτίμηση ως το πώς εφαρμόστηκαν στην πράξη και τι στρεβλώσεις υπήρξαν.  Η ΠΕΟ συνεχώς διεκδικούσε την πλήρη εφαρμογή τους για να εμποδίσει φαινόμενα και καταστάσεις δουλείας και εκμετάλλευσης των ξένων εργαζομένων που λειτουργούσαν πολλές φορές ανταγωνιστικά στο ντόπιους εργαζόμενους και στις συλλογικές συμβάσεις. 

Τελευταία Ενημέρωση στις 20 Μαρτίου 2013 Περισσότερα...
 

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Εκτύπωση

Συνήλθε σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2006 σε συνεδρία το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ το οποίο εξέτασε το έγγραφο που η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει και παραδώσει στις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις για έκφραση απόψεων το οποίο τιτλοφορείται: « Στρατηγική για την Απασχόληση Ξένου Εργατικού Δυναμικού στη Κύπρο».

 

Τελευταία Ενημέρωση στις 19 Οκτωβρίου 2012 Περισσότερα...
 

Σελίδα 1 από 2

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΔΟΜΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΓΡΑΦΕΙΑ - ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ