Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΟ

 

ΤΙΤΛΟΣ: Ενωμένες οι εργαζόμενες όλου του κόσμου για διεκδίκηση πλήρους ισοτιμίας

 

Προσκεκλημένες στο 10ο Παγκύπριο Συνέδριο του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ ήταν ξένες αντιπρόσωποι, μέλη της Διεθνούς των Γυναικών της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) από την Εργατική Ομοσπονδία Βάσκων Εργαζομένων LAB, την FESAHT της Πορτογαλίας και το ΠΑΜΕ Ελλάδας. Στη διάρκεια της παραμονής τους στην Κύπρο είχαν συναντήσεις με τον Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση και την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

 

Συνάντηση με τον Γ.Γ. της ΠΕΟ

Οι ξένες αντιπρόσωποι συναντήθηκαν με τον Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, στην παρουσία της Γραμματέως του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Μαρίνας Κούκου, του Υπεύθυνου του Ευρωπαϊκού Γραφείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Κλεάνθη Κλεάνθους και του Γραμματέα του Διεθνούς Γραφείου της ΠΕΟ Πιερή Πιερή.

 

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Π. Κυρίτσης ενημέρωσε την ξένη αντιπροσωπεία για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την οικονομία στην Κύπρο και που επηρεάζουν τους εργαζόμενους και επεσήμανε πως το Συνδικαλιστικό Κίνημα του τόπου με υπεύθυνα μέτρα και αποφάσεις εργάζεται ώστε οι εργαζόμενοι να επωμιστούν όσο το δυνατό λιγότερες συνέπειες από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

 

Ο Γ.Γ. της ΠΕΟ ενημέρωσε επίσης τις προσκεκλημένες για τη σημασία που δίνει η Ομοσπονδία στη συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ των Οργανώσεων της Ευρώπης με στόχο να αντιμετωπιστούν οι αντιλαϊκές πολιτικές που προσπαθούν να επιβάλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ε.Ε.

 

Ο Π. Κυρίτσης αναφέρθηκε ακόμη στην δομή και τις υπηρεσίες που προσφέρει η ΠΕΟ στους εργαζόμενους και επεσήμανε τη σημασία που δίνει η Οργάνωση στα ζητήματα της ισότητας τονίζοντας πως μέσα από την εξειδικευμένη δουλειά του Γραφείου Γυναικών

 

Εργατοϋπαλλήλων πετυχαίνει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα αυτό.

 

Τέλος, τους μίλησε για το κυπριακό πρόβλημα και τις τελευταίες εξελίξεις εξηγώντας τους τα εμπόδια που υπάρχουν εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης της Τουρκίας.

 

Από την πλευρά τους οι προσκεκλημένες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη συνάντηση αυτή και υπογράμμισαν ότι η συμμετοχή τους στο Συνέδριο Γυναικών της ΠΕΟ τους έδωσε την ευκαιρία να ενημερωθούν για πολλά πράγματα σχετικά με την ισότητα ανδρών και γυναικών στην εργασία και στην κοινωνία, να δουν στην πράξη πώς λειτουργεί η ΠΕΟ και το Γραφείο Γυναικών και να κατανοήσουν το ρόλο που παίζουν στη διατήρηση και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων στην Κύπρο.

 

Τον ενημέρωσαν επίσης για τα προβλήματα και τις δύσκολες συνθήκες που έχει προκαλέσει η παγκόσμια οικονομική κρίση στους εργαζόμενους στις χώρες τους και στο σημείο αυτό, αφού ενημερώθηκαν για την κυβέρνηση στην Κύπρο και τις προσπάθειές της για να προστατεύσει τους εργαζόμενους, συνέκριναν με τις δικές τους χώρες και επεσήμαναν το γεγονός ότι όταν υπάρχει αριστερή κυβέρνηση και δυνατό Συνδικαλιστικό Κίνημα σε μια χώρα, όπως υπάρχει στην Κύπρο, τότε οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

 

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας

 

Οι ξένες αντιπρόσωποι συνοδευόμενες από την Γραμματέα του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ, Μαρίνα Κούκου και την Γραμματέα του Επαρχιακού Γραφείου Γυναικών ΠΕΟ Λάρνακας-Αμμοχώστου Λία Μουσουπέτρου, είχαν συνάντηση την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

 

Η Υπουργός τις ενημέρωσε σε βάθος για τις προτεραιότητες που έθεσε το Υπουργείο Εργασίας στα ζητήματα της ισότητας αλλά και της καταπολέμησης της ανεργίας και τα μέτρα που λαμβάνει για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων γυναικών.

 

Η Σ. Χαραλάμπους σημείωσε την πολύ καλή συνεργασία που έχει το Υπουργείο με τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και ιδιαίτερα με το Τμήμα Γυναικών της ΠΕΟ στα ζητήματα αυτά. Επεσήμανε ακόμη ότι δεν είναι εύκολο σε περίοδο οικονομικής κρίσης αυτή η προσπάθεια όμως εντούτοις δεν υποβαθμίστηκε.

 

Η Υπουργός τόνισε ότι ένα από τα σημαντικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Χριστόφια για την εφαρμογή των Νομοθεσιών περί Ισότητας ήταν η στελέχωση των μηχανισμών επιθεώρησης και η κατάρτιση των λειτουργών ώστε να χειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σύμφωνα με τις Νομοθεσίες τα παράπονα και τις διακρίσεις που υποβάλλονται.

 

Οι αντιπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να της υποβάλουν ερωτήσεις πάνω στην ενημέρωση που τους έκανε η Υπουργός, τόνισαν ότι από όσα έχουν ακούσει κατάλαβαν ότι η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια νοιάζεται πραγματικά για τους εργαζόμενους και εντυπωσιάστηκαν από την μεγάλη ευαισθησία και τον ζήλο της Υπουργού για την προώθηση της ισότητας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 12:50
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ