Εκτύπωση

Εισηγητική ομιλία Μαρίνας Σταυρινού ΚούκουΣτο 10ο Παγκύπριο Συνέδριο τουΚεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ 8 Φεβρουαρίου 2011, Αίθουσα Εκδηλώσεων ΠΕΟ

 

Αγαπητοί προσκεκλημένοι

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω στο 10ο Παγκύπριο Συνέδριο του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ.

Το Γραφείο που ιδρύθηκε το 1952 με ξεκάθαρους στόχους. Να εξειδικεύσει τη  δράση της ΠΕΟ στα ειδικά προβλήματα που αφορούσαν τις εργαζόμενες γυναίκες, να βοηθήσει στην καλύτερη επαφή των συντεχνιών με τις εργάτριες, να συμβάλει στη διαφώτιση, στην οργάνωση και στην κινητοποίηση τους.

Ιδρύθηκε και στελεχώθηκε από απλές εργάτριες, ελληνοκύπριες και τουρκοκύπριες, σε μια περίοδο που η συντηρητική κλειστή κοινωνία του τόπου χλεύαζε τις γυναίκες που αγωνίζονταν να ξεφύγουν από την εκμετάλλευση των τσιφλικάδων και των εργοδοτών, που διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους .

Σε μια κοινωνία που διαχώριζε τις γυναίκες σε αφέντρες και δούλες, που και στις δύο περιπτώσεις όμως,  τις ήθελε άβουλες και απρόσωπες  να εκπληρώνουν επιθυμίες και διαταγές.

Μια εικόνα που σίγουρα δεν ικανοποιούσε κανένα προοδευτικό άνθρωπο γαλουχημένο με τα ιδανικά και τις αρχές μιας ιδεολογίας που βασιζόταν στην ισότητα μεταξύ των ανθρώπων,  ανεξάρτητα από το φύλο ή την οικονομική τους κατάσταση.

Έτσι λοιπόν,   από τα πρώτα βήματα του συνδικαλιστικού κινήματος της ΠΕΟ , η γυναίκα αποκτά φωνή και στήριξη και παίρνει περίοπτη θέση  στους εργατικούς αγώνες για βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας,  μαζί με τους άνδρες συνάδελφους της.

Μετά από σχεδόν  60 χρόνια ζωής και πλούσιας δράσης , το Γραφείο Γυναικών της ΠΕΟ βρίσκεται  εδώ και φιλοδοξεί σήμερα,  στο 10ο  Συνέδριο του, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο, με την συμμετοχή  πέραν των 300 αντιπροσώπων, από δεκάδες τόπους δουλειάς,  από όλες τις επαρχίες και τους κλάδους , να πάρει αποφάσεις σε μια σειρά από  καίρια ζητήματα που αφορούν την εργαζόμενη γυναίκα της Κύπρου. Αποφάσεις που θα καθοδηγούν την  διαχρονικά πρωτοπόρα πορεία του σε κάθε αγώνα που στοχεύει στην ισότητα,  την κοινωνική δικαιοσύνη, την ειρήνη.

Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Ερμηνεύω  την εδώ παρουσίας σας ως ένδειξη  εκτίμησης και αναγνώρισης  του έργου του Γραφείου και κατ’επέκταση της ΠΕΟ. Η παρουσίας σας είναι και δική μας τιμή.

Ιδιαίτερα καλωσορίζω την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  φίλη Σωτηρούλα Χαραλάμπους. 

Φίλη Σωτηρούλλα από το βήμα του 10ου Συνεδρίου του Γραφείου μας, εκφράζω την περηφάνια που νιώθουμε όλες οι εργαζόμενες που βρισκόμαστε σήμερα εδώ και των χιλιάδων που εκπροσωπούμε,  για το γεγονός ότι η επικεφαλής του Γραφείου μας που κατέθετε από το βήμα του  9ου Παγκύπριου Συνέδριου μας  τις θέσεις και επιδιώξεις του Γραφείου,  βρίσκεται σήμερα στο τιμητικό αξίωμα της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κυβέρνησης Χριστόφια. Όμως δηλώνουμε διπλά περήφανες γιατί και από αυτήν την έπαλξη που καταξιωμένα κατέχεις, συνεχίζεις να αγωνίζεσαι, να υπερασπίζεσαι και να εφαρμόζεις αυτά που πίστευες και διακήρυττες από αυτή ακριβώς τη θέση.

Έχεις σε σημαντικό βαθμό πετύχεις να περάσεις στο Υπουργείο σου, τόσο στους μηχανισμοςύ προώθησης πολιτικής όσο και στους μηχανισμούς εφαρμογής της νομοθεσίας,  το όραμα σου και την σωστή αντίληψη γύρω από τα ζητήματα της ισότητας των δύο φύλων  και αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά μέσα από τη συμμετοχή μας ως κοινωνικοί εταίροι στα διάφορα σώματα.  Μέσα από αυτή τη συμμετοχή θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε δημιουργικά και υπεύθυνα καταθέτοντας τις δικές μας προτάσεις που στοχεύουν στην καλυτέρευση της θέσης της εργαζόμενης γυναίκας. Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας μπορεί να διαδραματίσει τον πιο καθοριστικό ρόλο στη προώθηση και εφαρμογή της ισότητας στην απασχόληση και θα μας έχεις  συναγωνίστριες σε αυτή την προσπάθεια.

Καλωσορίζω επίσης τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Πρόεδρο του Εθνικού Μηχανισμού Για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, φίλο Λουκά Λουκά. Ο θεσμός του ΕΜΔΓ διασφαλίζει την συνεύρεση του κυβερνητικού τομέα με τις Μη Κυβερνητικές οργανώσεις και αποτελεί μηχανισμό πολιτικής για τα ζητήματα της έμφυλης  ισότητας. Η εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα αποτελεί προϊόν αυτής της συλλογικής προσπάθειας υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα και την ουσιαστική στήριξη που παρέχει ο ΕΜΔΓ στις ΜΚΟ για υλοποίηση του ΕΣΔΙ.  Θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε και μέσα από την ενεργή μας παρουσία θα επιδιώκουμε την συνεχή αναβάθμιση του με στόχο ο ρόλος του να γίνει πιο ορατός στην κυπριακή κοινωνία και ιδιαίτερα στις  γυναίκες.

Καλωσορίζω τις/τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών, γυναικείων οργανώσεων και άλλων φορέων. Οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει αγαπητές φίλες και φίλοι, μέσα από ένα κλίμα αλληλοεκτίμησης και σεβασμού είναι η βάση για να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις κοινές μας προσπάθειες για επίτευξη του στόχου μας. 

Η ΠΕΟ πάντοτε χαρακτηρίζεται για την σημασία που δίνει και τη προσπάθεια που καταβάλει για ενότητα και κοινή δράση  προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων. Με αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη συνεργασία μεταξύ των γυναικείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Καλωσορίζω τις φίλες Τουρκοκύπριες, εκπροσώπους των συνδικαλιστικών και γυναικείων οργανώσεων. Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία,  αγαπητοί προσκεκλημένοι,  για να αναπτύσσουμε κοινή δράση, γιατί μας ενώνει ένα κοινό όραμα, ένας κοινός σκοπός. Να αγωνιζόμαστε και να κτίζουμε το  μέλλον σε μια επανενωμένη πατρίδα. Δηλώνουμε και από αυτό το βήμα ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ αυτή την προσπάθεια γιατί είμαστε παιδιά της ίδιας γης, δικαιούμαστε την ίδια πατρίδα.

Καλωσορίζω τις φίλες από το εξωτερικό,  μέλη της Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Γραφείου της ΠΣΟ. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει μια στενή σχέση και δράση σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο με τα Τμήματα Γυναικών των προοδευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, μελών της ΠΣΟ. Διαχρονικός μας στόχος και επιτακτική ανάγκη είναι η συντονισμένη δράση προκειμένου να  αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις και τα προβλήματα που πηγάζουν μέσα από το κοινό ευρωπαϊκό περιβάλλον. Στεκόμαστε ταυτόχρονα αλληλέγγυες στους δικούς τους ξεχωριστούς αγώνες.

 Αγαπητοί προσκεκλημένοι

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 Το Συνέδριο μας διεξάγεται με φόντο ένα αρκετά ιδιόμορφο πολιτικό σκηνικό με προεκτάσεις που επηρεάζουν ποικιλοτρόπως τους λαούς και κάθε πτυχή της ζωής τους.

Η πολυδιαφημισμένη νέα τάξη πραγμάτων αποδεικνύεται στη πράξη ανεπαρκής να λύσει τα πολλαπλά σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Αντίθετα η προσπάθεια επιβολής της,  έφερε νέα δεινά, όξυνε τα διεθνή και περιφερειακά προβλήματα, οδηγά στις περιφερειακές και άλλες συγκρούσεις, πλήττοντας πιο έντονα και με ακραίο τρόπο τους αδύνατους, διευρύνοντας  το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Φαινόμενα όπως η φτώχεια, ο αναλφαβητισμός, η παιδική εργασία, η ανεργία, η εμπορία γυναικών με στόχο την εργασιακή και σεξουαλική εκμετάλλευση, η βία ενάντια στη γυναίκα, η κοινωνική περιθωριοποίηση βρίσκονται σε έξαρση. 

Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν ότι δεν μπορεί να αποτελεί το φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας γιατί αυτές οι πολιτικές είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εξυπηρέτησης  ενός άδικού συστήματος που στο επίκεντρο του έχει τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Είμαστε μάρτυρες μιας από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις. Μια κρίση που επισκιάζει κάθε αναφορά μας αφού τα αρνητικά της συνεπακόλουθα έχουν σοβαρό αντίκτυπο σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας . Έχει εξελιχθεί σε έναν εφιάλτη που τρομοκρατεί κάθε εργαζόμενο αφού γίνεται μια συνειδητή προσπάθεια από τους υπαίτιους της κρίσης να τη φορτώσει στις πλάτες του.

Μέσα σε αυτή την κοσμοχαλασιά εμείς έχουμε την ευτυχή συγκυρία στην προεδρεία της πατρίδας μας  να βρίσκεται ο μέχρι πρότινος ηγέτης του ΑΚΕΛ. Ένας ηγέτης ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τους  αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων γιατί απλούστατα ο ίδιος και το κόμμα του το ΑΚΕΛ ήταν πρωταγωνιστές σε κάθε μικρή ή μεγάλη κατάκτηση της εργατικής τάξης στην πατρίδα μας.  Ο πρόεδρος και η κυβέρνηση του σε αγαστή συνεργασία με το ΑΚΕΛ την ΠΕΟ και το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα και την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας  αγωνίζονται να ξεπεράσουμε με τις πιο λίγες απώλειες την παγκόσμια οικονομική κρίση. 

Πάρθηκαν ορθολογιστικά μέτρα.  Δεν αναστάληκαν, δεν καταργήθηκαν διαχρονικές κατακτήσεις αντίθετα  πάρθηκαν μέτρα στήριξης των ευάλωτων τομέων της κυπριακής οικονομίας. Συνεχίστηκαν να δίνονται χορηγίες και βοήθεια στις ομάδες του λαού μας που πραγματικά έχουν τις περισσότερες ανάγκες. Το κυριότερο όμως η κυβέρνηση δεν επικαλέστηκε την κρίση για να αναστείλει το φιλολαϊκό προοδευτικό πρόγραμμα της.

Παράλληλα με αυτή την μάχη της διάσωσης της οικονομίας και του κοινωνικού κράτους ο Πρόεδρος μας  δίνει μια μεγαλύτερη μάχη στο τραπέζι των συνομιλιών για επανένωση της πατρίδας μας. Μια  μάχη που στηρίζεται στις αρχές λύσης του κυπριακού στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και στο διεθνές δίκαιο. Με τις αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες επαφές επισκέψεις  έχει δώσει μια νέα πνοή. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που παρουσιάζονται δεν  μας καταβάλει η απογοήτευση.  Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις καθημερινές προσπάθειες του Προέδρου και δίνουμε μέσα από τις δράσεις μας ακόμα μια ευκαιρία στην ελπίδα για επανένωση της πατρίδα και του λαού της.

Αγαπητές συναδέλφισσες,

Αυτό είναι το σκηνικό μέσα από το οποίο καλούμαστε σήμερα να εκτιμήσουμε τη δράση μας καθώς επίσης και την πρόοδο που πετύχαμε στην βελτίωση  της θέσης της γυναίκας στην εργασία και στην κοινωνία ευρύτερα.

Παίρνοντας τα δεδομένα από το προηγούμενο συνέδριο μας και συγκρίνοντας τα με τα σημερινά μπορούμε αβίαστα να τεκμηριώσουμε όλα εκείνα τα ποσοτικά και ποιοτικά  στοιχεία που αποδεικνύουν την πρόοδο που έχει επιτελεστεί. Δεν παραγνωρίζουμε όμως όλα  εκείνα  που εξακολουθούν  να δημιουργούν ανισότητες και στρεβλώσεις και απαιτούν  συνέχιση του αγώνα μας για εξάλειψη τους.

Για την περίοδο που ανασκοπούμε υπογραμμίζουμε τρεις σημαντικές εξελίξεις  που συνέβαλαν σε σημαντικό βαθμό στο κεφάλαιο ισότητας των δύο φύλων.

Πρώτη ήταν η απαλλαγή από την Προεδρεία του τόπου της δεκαετής συντηρητικής διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ η οποία με την έλλειψη πολιτικής βούλησης,  είχε επιφέρει  σοβαρή στασιμότητα  στα ζητήματα ισότητας και κοινωνικών παροχών. Αυτή ήταν μια από τις κύριες  διαπιστώσεις του 9ου Συνεδρίου μας.

Δεύτερη ήταν η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η εναρμόνιση μας με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο υιοθετώντας σημαντικά νομοθετικά εργαλεία για εφαρμογή και προώθηση της ισότητας ιδιαίτερα στην απασχόληση. Για παράδειγμα το Νόμο Περί Ίσης Μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών στην απασχόληση  και στην επαγγελματική εκπαίδευση και το νόμο για  Γονική  Άδεια και Άδεια  για λόγους Ανωτέρας Βίας καθώς επίσης και η αξιοποίηση διαφόρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων προώθησης της ισότητας.

Τρίτη ήταν η εκλογή του συντρόφου Δημήτρη Χριστόφια στην Προεδρεία του κράτους ο οποίος έχει θέσει τα ζητήματα της ισότητας πολύ ψηλά στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του. Ήδη  στα πρώτα τρία χρόνια διακυβέρνησης του,  παρά  το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, έχουμε σοβαρά δείγματα γραφής, ιδιαίτερα από το αρμόδιο Υπουργείο της Εργασίας. Σε κάθε πτυχή του κεφαλαίου γυναίκα και απασχόληση έχουμε  να παραθέσουμε μέτρα που έχουν παρθεί προς την κατεύθυνση αυτή όμως είμαι σίγουρη ότι θα το πράξουν οι Υπουργοί μας στην ομιλία τους. 

Όμως αγαπητές συναδέλφισσες από μόνα τους τα πιο πάνω δεδομένα δεν είναι αρκετά να λύσουν ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα,  τις ανισότητες και τις διακρίσεις που υφίστανται στο τομέα της απασχόλησης. Μην ξεχνάμε ότι  βασικός παίκτης στο πεδίο αυτό είναι ο εργοδότης ο οποίος έχει ως προτεραιότητα του το κέρδος και όχι την ισότιμη μεταχείριση και τη δίκαιη κατανομή του πλούτου που παράγεται με τον δικό σας κόπο.   Μην ξεχνάμε επίσης ότι και η δική σας διεκδικητική συμπεριφορά και συλλογική δράση αποτελούν προϋπόθεση για βελτίωση της θέσης σας στην εργασία. Κανένας εργοδότης δεν είναι τόσο γενναιόδωρος να προσφέρει οικιοθελώς ωφελήματα και αυτός είναι ο κανόνας πιστοποιημένος μέσα από την αλήθεια της πράξης.

Η πορεία προς την πλήρη  ισότητα είναι μακρά ακόμη και έχει να αντιπαλέψει με νοοτροπίες, αναχρονιστικές αντιλήψεις και στερεότυπα που έχουν δημιουργηθεί από ένα σύστημα  που βολεύετο στην  εκμετάλλευση της γυναικείας απασχόλησης  καθηλώνοντας την ως φτηνή εργατική δύναμη, ή καθηλώνοντας την στο περιθώριο γιατί έτσι εξυπηρετούντο τα δικά του συμφέροντα.

Είναι για αυτό το λόγο που τονίζουμε ότι ο αγώνας για την ισοτιμία της γυναίκας είναι πρώτιστα ταξικός. Είναι αγώνας που πρέπει να διεξάγεται από τους όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, από όλους τους εργαζόμενους,  ανεξάρτητα από το φύλο τους.

Συναδέλφισσες, 

Η  γυναίκα σήμερα  αποτελεί το 45% της εργατικής δύναμης ενώ το 2003 ήταν 40%. Το  ποσοστό αυτό κρίνεται   ικανοποιητικό συγκρινόμενο με  άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως πέρα από την ικανοποίηση μας για το ποσοστό των γυναικών που βρίσκονται στην απασχόληση διεκδικούμε  και την ποιότητα στις θέσεις που  κατέχουν.

Το αίτημα μας ότι η γυναικεία απασχόληση θα πρέπει  να στηριχθεί και να αυξηθεί, καθώς επίσης να καταπολεμηθεί η ανεργία με μέτρα που θα βοηθούν την γυναίκα να επανενταχθεί στην εργασία,   παραμένει πρωταρχικής σημασίας.

1ο γιατί βελτιώνοντας τη θέση της γυναίκας στην απασχόληση τα αποτελέσματα επιδρούν άμεσα και στην επίτευξη προόδου της θέσης της γυναίκας ευρύτερα

 2ο  η εισδοχή της γυναίκας στην εργασία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την χειραφέτηση, την ανάπτυξη και την οικονομική της ανεξαρτησία και 

3ο συμβάλει ενεργά στην οικονομική ανάπτυξη της ίδιας της κοινωνίας και στην ευημερία της οικογένειας της.

Και  όταν μιλάμε για στήριξη της γυναικείας απασχόλησης εννοούμε ακριβώς την διασφάλιση στη πράξη του δικαιώματος πρόσβασης στην εργασία, σε εργασία πλήρους απασχόλησης με ρυθμισμένους όρους, την ίση μεταχείριση στην κατάρτιση και στην επαγγελματική ανέλιξη,  την  εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φύλου και λόγω μητρότητας,  την απαλλαγή από το χώρο εργασίας  συμπεριφορών που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια όπως είναι η σεξουαλική παρενόχληση, δημιουργώντας  ανυπολόγιστες επιπτώσεις στα θύματα που η πλειοψηφία είναι γυναίκες, την παροχή διευκολύνσεων και μέριμνας στη φροντίδα των παιδιών και άλλων εξαρτωμένων μελών της οικογένειας με απώτερο στόχο να επιτευχθεί  ο συνδυασμός των πολλαπλών της ρόλων  και μια σειρά από άλλα ζητήματα που την  απασχολούν και την εμποδίζουν σήμερα να απολαμβάνει ισότιμη θέση σε όλους τους τομείς της ζωής. 

Κράτος, κοινωνικοί φορείς και εταίροι, και οικογένεια θα πρέπει να συνεργήσουν όλοι μαζί αλλά  και ο καθένας  ξεχωριστά αναλαμβάνοντας το μερίδιο του έργου που του αναλογεί  εάν θέλουμε να πετύχουμε μεγαλύτερη και ταχύτερη πρόοδο,  άροντας αδικίες σε βάρος των γυναικών.

 

 

Το Χάσμα αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι της τάξης του 22% ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε είναι 17%. Το 2003  ήταν 35%. Παρά την σοβαρή μείωση του το 22% είναι ψηλό.

Το γεγονός ότι το 80% περίπου της γυναικείας απασχόλησης είναι συγκεντρωμένο σε χαμηλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Το 12% της γυναικείας απασχόλησης είναι με μερική εργασία και το 19% με εποχιακή. Μόλις το 16% των διευθυντών είναι γυναίκες, το πολύ χαμηλό ποσοστό γυναικών σε τεχνικά επαγγέλματα τα οποία είναι και καλοπληρωμένα, οι οικογενειακές υποχρεώσεις που πολλές φορές αναγκάζουν την γυναίκα σε συχνότερη διακοπή  από την εργασία τους με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η επαγγελματική τους ανέλιξη ή να επιλέγουν μορφές απασχόλησης όπως την μερική που είναι με λιγότερο εισόδημα,  η αδυναμία  να πετύχουμε μέχρι σήμερα την καθολική εφαρμογή του νόμου της ίσης αμοιβής για ίδια εργασία και για εργασία ίσης αξίας.  Η πιο πάνω κατάσταση φανερώνει τους λόγους ύπαρξης ψηλού ποσοστού στο χάσμα.

Η  μείωση του χάσματος απαιτεί συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές έχοντας υπόψη την πιο πάνω κατάσταση.

Συναδέλφισσες

Για να χτυπήσουμε το έλλειμμα ισότητας στην απασχόληση,  πέραν των όσων έχω αναφέρει πιο πάνω, μια άλλη βασική προϋπόθεση είναι η στήριξη της εργαζόμενης οικογένειας και ειδικότερα της εργαζόμενης μητέρας να μπορέσει να συνδυάσει, και να συντονίσει τις πολλές ευθύνες που κύρια επωμίζεται από την φροντίδα των παιδιών και του νοικοκυριού.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να υπάρχει μια ανακατανομή ρόλων μέσα στην οικογένεια, μια ισόρροπη και ισότιμη συμμετοχή τόσο του άνδρα όσο και της γυναίκας στις οικογενειακές ευθύνες με τέτοιο τρόπο ώστε και οι δύο να μπορούν να ανταποκρίνονται στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει και πάλι σωστή διαπαιδαγώγηση και στο σχολείο και μέσα στην ίδια την οικογένεια για να ξεπεραστούνε αναχρονιστικές αντιλήψεις για το ρόλο και την θέση των δύο φύλων σε όλες τους τομείς της ζωής.  Αυτή η προσπάθεια όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρείται προσωπική ή οικογενειακή υπόθεση και να αφήνετε η κάθε οικογένεια να βρει από μόνη της λύσεις και διέξοδο.

Το κράτος και η κοινωνία πρέπει να δίνει λύσεις. Λύσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας, της σύγχρονης εργαζόμενης οικογένειας. Δεν θα ήθελα να σταθώ σε περισσότερους αριθμούς παρόλο που οι έρευνες δίνουν σημαντικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα ότι αρκετές γυναίκες εγκαταλείπουν την εργασία τους για να φροντίσουν τα παιδιά τους γιατί θεωρούσαν ότι ήταν η πιο «συμφέρουσα» υπό τις περιστάσεις λύση ή το στοιχείο ότι το 50% της φροντίδας των παιδιών κάτω των τριών ετών παρέχεται από τις γιαγιάδες και τους παππούδες.

Η παροχή περισσοτέρων διευκολύνσεων από το κράτος είναι αδήριτη ανάγκη για την στήριξη  της γυναικείας απασχόλησης και της μητρότητα εξυπηρετώντας ταυτόχρονα το στόχο της ισότητας.  Προτάσεις υπάρχουν. Οι προτάσεις όμως που θέλουμε θα πρέπει να βοηθούν στο κύριο μας στόχο που είναι η ισότητα και να δημιουργούν νέες ανισότητες. Η προώθηση προς τις γυναίκες τη μερική απασχόληση και άλλες μορφές απασχόλησης για συνδυασμό δήθεν της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή δεν μπορούν να μας βρίσκουν σύμφωνες   γιατί πιστεύουμε ότι δεν εξυπηρετούν τον αγώνα μας,  αντίθετα τον επιβραδύνουν.

Θα πρέπει πρώτα και πάνω από όλα να προστατεύεται το δικαίωμα της μητρότητας έτσι που καμία εργαζόμενη να μη υπόκειται σε οποιαδήποτε διάκριση λόγω εγκυμοσύνης ή λόγω άσκησης του γονεικού της ρόλου. Οι νομοθεσίες που έχουμε με τις συνεχείς βελτιώσεις τους κατοχυρώνουν αυτό το δικαίωμα, όμως δυστυχώς δεν έχουν εκλείψει οι εργοδότες που παράνομα απολύουν λόγω εγκυμοσύνης ή μητρότητας ή προσλαμβάνουν άνδρες γιατί θεωρούν τις γυναίκες ότι έχουν επιπλέον κόστος.

Αγαπητές συναδέλφισσες

Θα ήταν παράλειψη μου να μην κάνω αναφορά στην προσοχή και την ευαισθησία που θα πρέπει να επιδείξουμε στο μεγάλο κεφάλαιο που αφορά τις μετανάστριες στην Κύπρο, την προστασία και τη βελτίωση της θέσης τους. Η πλειοψηφία των μεταναστών είναι γυναίκες με μεγαλύτερη ομάδα τις οικιακές εργαζόμενες. Δεν θα πρέπει να επιτρέπουμε  ή να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που θυμίζουν δουλία και εκμετάλλευση. Είναι εργαζόμενες που βοηθούν εμάς να αντεπεξερχόμαστε στις πολλαπλές ευθύνες μας και οι όροι και οι συνθήκες εργασίας αυτών των γυναικών και άλλων μεταναστριών σε άλλους κλάδους δεν μπορεί να μας αφήνου αδιάφορες.

Ομολογώ ότι ήταν πολύ δύσκολο να ετοιμάσω την ομιλία μου γιατί το κεφάλαιο γυναίκα και απασχόληση είναι μεγάλο με πολλές πτυχές και παραμέτρους και ο χρόνος πολύ περιορισμένος για να αναφερθώ σε όλα,

Κλεινω όμως την ομιλία μου

 

Αγαπητές φίλες,

 

Θα ήθελα κλείσω την ομιλία μου με τα πιο κάτω.

 

Η επίτευξη της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών είναι μια συνεχής και δύσκολη προσπάθεια και απαιτεί συναντίληψη  και  συνέργεια όλων μας. Του κράτους, της κοινωνίας,  των κοινωνικών εταίρων, των γυναικείων οργανώσεων.

 

Απαιτεί ένα αριστερό γυναικείο κίνημα δυνατό μαζικό διεκδηκιτικό με ρόλο πρωταγωνιστή. Με ρόλο καθοδηγητή, να αντιπαλεύει στοιχεία που άγονται και φέρονται από νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και πολιτικές που δεν εξυπηρετούν τον αγώνα μας. Ας αξιοποιήσουμε τις συγκυρίες.

 

Η διακυβέρνηση Χριστόφια μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε προσδοκίες και πάνω της εναποθέτουμε πολλές ελπίδες, Έδειξε στους 19 μήνες διακυβέρνησης δείγματα γραφής για την ισότητα.

 

Όμως η στασιμότητα και η στείρα πολιτική δεκαετιών ιδιαίτερα στα ζητήματα της ισότητας και η μη παροχή  επαρκών μέτρων που να στηρίζουν μια σύγχρονη οικογένεια κάνουν το έργο της πιο δύσκολο και κατανοούμε ότι είναι αδύνατο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα.

 

Ξεκινήσαμε όμως με δύο βασικά στοιχεία. Ότι υπάρχει συναντίληψη για τα ζητήματα της ισότητας και πολιτική βούληση για λήψη μέτρων. Ακόμη  και τώρα που βρισκόμαστε σε  οικονομική ύφεση δεν έθεσε σε δεύτερη μοίρα  τις κοινωνικές παροχές και τα ζητήματα ισότητας. Δεν υποκύπτει και δεν αποδέχεται ότι αντεργατικό μαγειρεύετε στις Βρυξέλλες. Όπως και για μας έτσι και για την κυβέρνηση μας η ισότητα είναι μέρος της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Εντονότερο έλεγχο και παρακολούθηση της εφαρμογής του νόμου της ίσης αμοιβής από το Υπουργείο Εργασίας

Προώθηση της αξιολόγησης επαγγελμάτων με βάση αντικειμενικών κριτηρίων έτσι που η αμοιβή να καθορίζεται σύμφωνα με την αξία της εργασίας και όχι με το φύλο του ατόμου που την επιτελεί.

Συνεχής βελτίωση των συμβάσεων με ψηλότερες αυξήσεις στους χαμηλούς μισθούς

Συνέχιση της βελτίωσης του διατάγματος για τους κατώτατους μισθούς που καλύπτει επαγγέλματα τα οποία συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό γυναικών.

Ενημέρωση των εργαζομένων για το νόμο και παροχή καθοδήγησης και στήριξης τους στην εφαρμογή των δικαιωμάτων τους

Περισσότερη στόχευση του Υπουργείου Παιδείας και της υπηρεσίας επαγγελματικού προσανατολισμού στην ανατροπή στερεοτύπων και αντιλήψεων για το ρόλο των δύο φύλων και τις επαγγελματικές τους επιλογές.

τον ζήλο της Υπουργού για την προώθηση της ισότητας.

 

Για να δείτε την  ομιλία της Zaloa Ibea πατήστε εδώ

Για να δείτε την  ομιλία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους πατήστε εδώ

Για να δείτε την  ομιλία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Ταξεως κ. Λουκά Λουκά πατήστε εδώ

Για να δείτε την Δευτερολογία Μαρίνας Κούκου πατήστε εδώ

Για να δείτε το ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ  ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ  πατήστε εδώ

Για να δείτε το ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ  ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ   πατήστε εδώ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 12:50
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΔΟΜΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΓΡΑΦΕΙΑ - ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΟΜΙΛΙΕΣΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ 10oυ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΕΟ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ