Εκτύπωση

 ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

 

Οι εκπαιδευτικοί των απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας θα αγωνιστούν για να μην καταδικαστούν στην ανεργία

  

Οι Συντονιστικές Επιτροπές των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και εργοδοτούνται από το ΙΔΑΒΕΠ σε κοινή τους συνεδρία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2013 στη Χοιροκοιτία, αποφάσισαν την άμεση και δυναμική αντίδραση τους με την κλιμακωτή κινητοποίηση όλων των εκπαιδευτικών συναδέλφων τους για να πετύχουν την συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τον εργοδότη τους, με κύριο σκοπό την διασφάλιση της απασχόλησης τους.

 

Η πιο πάνω συνεδρία πραγματοποιήθηκε για να ενημερωθούν οι Επιτροπές για την συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στις 25/2/2013 για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στις 30/1/2013 σε Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών όλων των προγραμμάτων αποφασίστηκε το προσχέδιο της Συλλογικής Σύμβασης, το οποίο υποβλήθηκε στο Δ.Σ. του ΙΔΑΒΕΠ από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και την αντίστοιχη της ΣΕΚ στις 31/1/2013. Η συνάντηση στις 25/2/2013 δεν είχε θετική εξέλιξη λόγω και των παρεμβολών άλλων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων που δεν επιθυμούν την διασφάλιση της απασχόλησης των αδιόριστων εκπαιδευτικών του ΙΔΑΒΕΠ.

 

Ομόφωνη ήταν απόφαση των Επιτροπών ότι, στην περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις για την Συλλογική Σύμβαση, μετά και την ενημέρωση του νέου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και του Δ.Σ. του ΙΔΑΒΕΠ, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αρχικά με την παρουσία όλων των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στο ΙΔΑΒΕΠ έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στις 13 Μαρτίου 2013 στις 10.30 π.μ. για να δηλώσουν την αποφασιστικότητα τους να συνομολογηθεί Σύμβαση που να διασφαλίζει την απασχόληση τους για να μην πεταχτούν στην ανεργία.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 08:55
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΔΟΜΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΠΑΣΕΥΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ