Εκτύπωση

 

ΠΕΟ ΚΑΙ ΣΕΚ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ

 

 

 

Για χάρη σκοπιμοτήτων το Υπουργείο Παιδείας περιθωριοποιεί τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς των απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων.

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αφήνει στο περιθώριο τους 2500 εκπαιδευτικούς που απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου αθετώντας τις δεσμεύσεις του για την συλλογική τους σύμβαση.

 

Οι πιο πάνω εκπαιδευτικοί έχουν οργανωθεί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και έχουν υποβάλει αίτημα για την συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας από τις 31/1/2013 στο Ίδρυμα Διαχείρισης Απογευματινών και Βραδινών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (ΙΔΑΒΕΠ) σύμφωνα με τις πρόνοιες του κώδικα εργασιακών σχέσεων.

 

Το ΙΔΑΒΕΠ με οδηγίες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού δεν προχωρεί στην σύμβαση παρά την διαδικασία μεσολάβησης στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων και παραγνωρίζοντας την γραπτή συμφωνία μεταξύ των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και του Υπουργείου που έγινε στις 2 Μαΐου 2012 με την οποία δεσμεύεται το Υπουργείο για την συλλογική σύμβαση. Η λειτουργία του ΙΔΑΒΕΠ εγκρίθηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων με τον όρο ότι δεν θα προχωρήσει το Υπουργείο σε αγορά υπηρεσιών και ότι θα γίνει συλλογική σύμβαση για τους όρους απασχόλησης των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών.

 

Ο Υπουργός Παιδείας στις  8 Απριλίου 2013 διαβεβαίωσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις του Υπουργείου του για υπογραφή συλλογικής σύμβασης και παρόλο που έχουν περάσει 7 εβδομάδες από τις 8 Απριλίου, καμιά πρόταση ή ανταπόκριση δεν υπήρξε από το Υπουργείο. Εκτός αυτού το ΙΔΑΒΕΠ με οδηγίες του Υπουργού εξακολουθεί να καθυστερεί την διαδικασία της μεσολάβησης ασελγώντας στα εργασιακά θέσμια του κράτους.  

 

Οι εκπαιδευτικοί των πιο πάνω προγραμμάτων είναι ωρομίσθιοι (πληρώνονται μόνο για όσες ώρες διδάξουν), είναι οι πλέον χαμηλόμισθοι εκπαιδευτικοί των €1000 τον μήνα, έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα με μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές τους και το μόνο που ζητούν είναι η διασφάλιση της απασχόλησης τους.

 

Οι λόγοι που τηρεί αυτή την στάση το Υπουργείο Παιδείας είναι για να μην συνομολογηθεί συλλογική σύμβαση ώστε να  βολέψει τους συμβασιούχους σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί η απασχόληση τους στα πρωινά σχολεία και να μην πειραχθούν οι διορισμένοι (διπλοθεσήτες) εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα πρωινά σχολεία αλλά και στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα.      

 

Οι  εκπαιδευτικοί των πιο πάνω προγραμμάτων και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που τους εκπροσωπούν έχουν εξαντλήσει όλα περιθώρια καλής πίστης που έδειξαν στον Υπουργό και θα προχωρήσουν σε δυναμική διεκδίκηση της διασφάλισης της απασχόλησης τους.

 

Από την ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ

 

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 17:00
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΔΟΜΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΠΑΣΕΥΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΟ ΚΑΙ ΣΕΚ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ