Εκτύπωση

 

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

 

28Ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ

 

Συνέρχεται την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, η ώρα 9.30π.μ. το 28ον Παγκύπριο Συνέδριο της Συντεχνίας Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής Κύπρου, ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ.  Πέραν από 300 εργαζόμενοι, εκπρόσωποι των χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο θα πάρουν μέρος στο συνέδριο.

 

Η εκμετάλλευση της πρωτόγνωρης μαζικής ανεργίας από την πλειοψηφία των ξενοδόχων, η μονομερής επιβολή απαράδεκτων όρων απασχόλησης, η συστηματική παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης και η επιβολή σε πολλούς τόπους δουλειάς καθεστώτος τρομοκρατίας, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία στα όρια τους.

 

Οι εργαζόμενοι και οι συντεχνίες τους είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν με κάθε μέσο στην ισοπέδωση που επιχειρείται στους μισθούς και τους όρους απασχόλησης στα ξενοδοχεία, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι έχουν κάνει υποχωρήσεις, παρά το γεγονός ότι ο τουριστικός τομέας δεν έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.

 

Η επιχειρούμενη κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης και η αμφισβήτηση ακόμα και του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθε, δεν γίνονται αποδεκτά.

 

Τα πιο πάνω προβλήματα θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων στο 28ο Παγκύπριο Συνέδριο και σίγουρα αναμένεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις, για τους τρόπους αντίδρασης στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

 

Στο Συνέδριο έχει καλεστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η έντιμη Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.

 

Θα παρευρεθούν επίσης οι ηγεσίες των Συνδέσμων Ξενοδόχων ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ, άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις από την Κύπρο, η Διεθνής Τουρισμού της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), οι συνδέσμοι Κέντρων Αναψυχής, το ΑΞΙΚ, ο ΚΟΤ, ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου και άλλοι εκπρόσωποι οργανισμών και οργανώσεων που εμπλέκονται στα τουριστικά πράγματα του τόπου μας.

 

Κύριος ομιλητής θα είναι ο Γ.Γ. της ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ, Λευτέρης Γεωργιάδης και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γ.Γ. της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης.

 

 

Λευκωσία 19 Νοεμβρίου 2014

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 12:36
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΔΟΜΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΣΥΞΚΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ