Εκτύπωση

 

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΙΛΤΟΝ

 

Το προσωπικό του Ξενοδοχείου Cyprus Hilton στην Λευκωσία, με κύριους μετόχους την MIG (Marfin Ελλάδας)  βρίσκεται σε απεργία από τις 1.30 μ.μ. μετά που η διεύθυνση του ξενοδοχείου   προχώρησε στην απόλυση 18 εργαζομένων παρά το γεγονός  ότι βρίσκεται διαφορά ενώπιον της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, με την δικαιολογία της αναδιοργάνωσης των εργασιών του ξενοδοχείου.

 

Θεωρούμε τις απολύσεις αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες, πράγμα που οι Συντεχνίες των υπαλλήλων υπέδειξαν επίμονα κατά την διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν για το θέμα αυτό τόσο απευθείας όσο και υπό την αιγίδα του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας.

 

Το Συνδικαλιστικό κίνημα ήδη έχει κάμει μεγάλες παραχωρήσεις μέσω της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης παρά το γεγονός ότι ο Τουριστικός τομέας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και δεν έχει πληγεί στο ίδιο βαθμό όπως άλλοι τομείς της οικονομίας από την Διεθνή οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στο τόπο μας.

 

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η διεύθυνση του ξενοδοχείου προχώρησε στην πρόσληψη σημαντικού αριθμού εκτάκτων υπαλλήλων πολλοί από τους οποίους εργάζονται διπλές βάρδιες και την ίδια ώρα προχωρεί σε απολύσεις μόνιμου προσωπικού με αρκετά χρόνια υπηρεσίας.   Οι μεθοδεύσεις αυτές είναι απαράδεκτες και δεν θα γίνουν αποδεκτές από το Συνδικαλιστικό κίνημα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  στην ξενοδοχειακή βιομηχανία σε εγρήγορση αφού από τις ενέργειες και άλλων ξενοδοχειακών μονάδων διαφαίνεται οργανωμένη προσπάθεια επιβολής περαιτέρω μειώσεων στους μισθούς και τα ωφελήματα των εργαζομένων με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης.

 

Καλούμε τους Συνδέσμους Ξενοδόχων όπως παρέμβουν προς τα μέλη τους για πιστή εφαρμογή της συμφωνίας που έγινε και η οποία προσφέρει σοβαρή μείωση του εργατικού κόστους των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων όπως άλλωστε ήταν και η δέσμευση τους όταν συνυπογράφηκε η συμφωνία αυτή, διαφορετικά θα φέρουν ακεραία την ευθύνη γιατί θα οδηγήσουν τους εργαζομένους στην ξενοδοχειακή βιομηχανία σε ενέργειες που προσπάθησαν να αποφύγουν με κάθε τρόπο.

 

Από τις Συντεχνίες

ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ   και  ΟΥΞΕΚΑ  ΣΕΚ

 

2 Ιουλίου 2013

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 12:34
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΔΟΜΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΣΥΞΚΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΙΛΤΟΝ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ