Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ

 

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ

 

Η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ προσπαθεί να έχει υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση με τους εργοδοτικούς συνδέσμους στη ξενοδοχειακή βιομηχανία.

 

Ασφαλώς για να γίνει αυτό, χρειάζεται κι η ανάλογη ανταπόκριση και διάθεση από πλευράς των εργοδοτών και δεν μπορούμε να πούμε ότι σε όλες τις περιπτώσεις συναντούμε αυτή την διάθεση.

 

Χαιρόμαστε γιατί ο ΣΤΕΚ με χθεσινή ανακοίνωση τύπου καταδικάζει «μεμονωμένα περιστατικά και ενέργειες ξενοδοχειακών μονάδων».

Λυπούμαστε όμως γιατί θεωρεί ότι είναι μεμονωμένα τα περιστατικά αυτά.

 

Εκτιμούμε ότι ο ΣΤΕΚ γνωρίζει πολύ καλά ότι η  μεγάλη πλειοψηφία των Ξενοδοχείων παραβιάζει κατάφορα τις πρόνοιες της Συλλογικής Σύμβασης και ότι γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια κατάργησης της κι επιβολής, με αθέμιτα μέσα, απαράδεκτων όρων απασχόλησης στους εργαζόμενους.

 

Η προσπάθεια απόκρυψης της πραγματικότητας αυτής και η ωραιοποίηση της κατάστασης, δεν συμβάλλει και δεν βοηθά στο να αρχίσει ένας «αμφίδρομος και παραγωγικός διάλογος προς όφελος του καλώς νοούμενου συμφέροντος της Τουριστικής Βιομηχανίας και της εν γένει οικονομίας του τόπου μας», όπως προτείνει.

 

Γνωρίζει επίσης ο ΣΤΕΚ ότι το Συνδικαλιστικό κίνημα φρόντισε σε συνάντηση που είχαμε μαζί και με τους δύο συνδέσμους ξενοδόχων, στις 14 Απριλίου 2014, να καταγγείλει την όλη κατάσταση και να προειδοποιήσει ότι αν δεν γίνουν ενέργειες αποπυροδότησης της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αντιδράσει για να υπερασπίσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων, που με την δουλειά τους στηρίζουν κι αυτοί για δεκαετίες την ξενοδοχειακή βιομηχανία και την οικονομία του τόπου.

 

Από τις 14 του Απρίλη περιμένουμε ακόμη τη νέα συνάντηση που υποσχέθηκαν οι δύο Συνδέσμοι. ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 16:52
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ