Εκτύπωση

 

ΕΠΑΟΡΙΣΤΟΝ  ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΣΤΡΟΜ  ΛΤΔ

 

Σε επαόριστον στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα στις 10:00 το πρωί οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία ΑΦΡΟΣΤΡΩΜ Λτδ στη Λευκωσία διαμαρτυρόμενοι για απόλυση τεσσάρων συναδέλφων τους.

Οι συντεχνίες Ο.ΒΙ.Ε.Κ. – ΣΕΚ και Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ. – ΠΕΟ θεωρούν ότι η απόφαση της εταιρείας για απολύσεις είναι εκδικητικές καθώς βρίσκεται στη Μεσολαβητική Υπηρεσία εργατική διαφορά μεταξύ των δύο μερών. Η στάση εργασίας θα συνεχισθεί μέχρις ότου η εργοδοτική πλευρά αποσύρει  την απόφαση της για απολύσεις και προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Οι συντεχνίες κατηγορούν την εργοδοτική πλευρά για τις εκδικητικές απολύσεις επειδή απέρριψαν πρόταση για μειώσεις μισθών και ωφελημάτων που αγγίζουν το 40%. Καλούν δε τη Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας να παρέμβει, επαναφέροντας τη διαφορά στα πλαίσια του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων για την αποτροπή κλιμάκωσης των εργατικών κινητοποιήσεων.

 

 

Επικοινωνίας

Γιώργος  Κασιούρης
Αν. Γενικός Γραμματέας ΟΒΙΕΚ –ΣΕΚ
Τηλ. 99631591

Χαράλαμπος Πρατσής
Γενικός Γραμματέας ΣΕΒΕΤΤΥΚ – ΠΕΟ
Τηλ. 99671683

 

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 18/11/14

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 12:33
.
FaceBook  Twitter  

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΕΟ 2019

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΔΟΜΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΑΟΡΙΣΤΟΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΣΤΡΟΜ ΛΤΔ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ