Εκτύπωση

 

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΟ

 

Στον αγώνα της εργατικής τάξης η ΠΣΕ-ΠΕΟ , σαν η παλαιότερη και μαζικότερη οργάνωση δεν θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην δημιουργία βιβλιοθήκης. Το συνδικαλιστικό κίνημα της Κύπρου έδωσε και δίνει ιδιαίτερη σημασία στα μέσα διαφώτισης ανάμεσα στους εργαζόμενους γιατί έτσι προβάλλεται η θέση της ΠΕΟ και των συντεχνιών της πάνω σε οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά και άλλα ζητήματα που αφορούν τον λαό της Κύπρου αλλά και παγκόσμια. Προσπάθεια ήταν να δημιουργηθεί μια βιβλιοθήκη επιστημονικά τεκμηριωμένη , στηριγμένη στην αντικειμενικότητα , δηλαδή να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών και γνώσεων, τόσο για το κίνημα όσο και για άλλους τομείς .

 

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν άμεση πρόσβαση σε αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης και η ταξινόμηση και η θεματική ευρετηρίαση των πηγών έχουν ως στόχο την άμεση εξοικείωση του χρήστη με το περιβάλλον. Η εξεύρεση βιβλίων παρουσιάζει εξαιρετική απλότητα καθώς η ταξινόμηση προέρχεται από τις θεματικές ενότητες.

 

 

 

Η βιβλιοθήκη προσφέρει τόπο πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές και τους ερευνητές ιστορίας καθώς συμβάλλει στον τομέα της εκπαίδευσης αφού το αρχειακό υλικό της ΠΕΟ σχετίζεται με όλους σχεδόν τους τομείς γνώσης.

 

  Στόχος μας είναι το υλικό που υπάρχει στην βιβλιοθήκη να γίνει ευρέως γνωστό και να πολλαπλασιαστεί η μελέτη και η διδακτικότητα του με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εξωτερικοί χρήστες.

 

 

 

 

.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΥΠΗΡΕΣΙΕΣΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ