Εκτύπωση

 

Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου (ΙΝΕΚ)

Το Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου (ΙΝΕΚ) είναι ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο που δημιουργήθηκε το 2002 με πρωτοβουλία της ΠΕΟ.

Λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί σωματείων και ιδρυμάτων νόμου.

Η δημιουργία του ΙΝΕΚ απάντα στις σύγχρονες προκλήσεις και στις ανάγκες συνεχούς επιστημονικής τεκμηρίωσης των θέσεων του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων.

Η ανάπτυξη της οικονομίας και της απασχόλησης, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, οι εργασιακές σχέσεις,  η προώθηση της ισότητας, της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης, η κοινωνική και οικονομική ιστορία της Κύπρου, η ανάπτυξη της δημόσιας και συνεργατικής οικονομίας βρίσκονται στο επίκεντρο της ερευνητικής προτεραιότητας του ινστιτούτου.

Το τμήμα συνδικαλιστικής και επαγγελματικής κατάρτισης που λειτουργεί στο ΙΝΕΚ είναι επιφορτισμένο με την ευθύνη προετοιμασίας και προσφοράς ολοκληρωμένων προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΕΟ, ενώ στους μελλοντικούς σχεδιασμούς του ΙΝΕΚ βρίσκεται και η ανάπτυξη εκπαιδευτικής δραστηριότητας στο χώρο της συμπληρωματικής επαγγελματικής κατάρτισης.

Το ΙΝΕΚ είναι μέλος του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης για τη Δημόσια, Κοινωνική και Συνεργατική Οικονομία (CIRIEC) που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης του Βελγίου, ενώ συμμετέχει και σε μία σειρά ευρωπαϊκά ερευνητικά δίκτυα.

 

Δημόσια Παρουσίαση της

«Έκθεσης για την Οικονομία και την Απασχόληση 2015»

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015, Ώρα έναρξης: 10.00 πμ.

Αίθουσα ΕΤΚΑ/ΠΕΟ (Σιμωνίδου 14, 3ος όροφος)

 

Το Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου (ΙΝΕΚ-ΠΕΟ) και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν παρουσίασαν την «Έκθεση για την Οικονομία και την Απασχόληση 2015».

Το άνοιγμα της εκδήλωσης παρουσίασης της «Έκθεσης για την Οικονομία και Απασχόληση 2015» έκανε ο Πάμπης Κυρίτσης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΝΕΚ και Γ.Γ. της ΠΕΟ, ενώ τα αποτελέσματα της Έκθεσης παρουσίασε ο Ηλίας Ιωακείμογλου, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΝΕΚ.

 

  1. Το καλωσόρισμα από το Διευθυντή του ΙΝΕΚ, Παύλο Καλοσύνατο
  2. Το άνοιγμα από το Γενικό Γραμματέα της ΠΕΟ, Πάμπη Κυρίτση
  3. Η παρουσίαση του Ηλία Ιωακείμογλου
  4. Απόσπασμα από την Έκθεση για την Οικονομία και την Απασχόληση 2015 με τα κυριότερα συμπεράσματα.
  5. Ολόκληρη η Έκθεση για την Οικονομία και την Απασχόληση 2015

 


 

 

 

website  http://www.inek.org.cy

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 11:25
.
FaceBook  Twitter  

Τελευταία Νέα

You are here:   ΑρχικήΥΠΗΡΕΣΙΕΣΙΝΕΚ
ΠΕΟ ΜΕΝΟΥ