ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΑΡΘΡΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
AddThis Social Bookmark Button
 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝΓΝΗΣΙΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

 

Του Άθου Ελευθερίου

Γ.Γ. ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ

 

 

Η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εργαζομένων στις Μεταφορές (TUI Transport) είναι μια ταξική δημοκρατική οργάνωση που προσπαθεί να οργανώσει τους εργαζομένους στους τομείς των Μεταφορών, της Αλιείας, των Λιμανιών και των Συγκοινωνιών σε ολόκληρο το κόσμο, ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα, πολιτικών, φιλοσοφικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

 

 

Η ένταξη ή σύνδεση μιας εθνικής συνδικαλιστικής οργάνωσης με τη Διεθνή Συνδικαλιστική Οργάνωση Εργαζομένων στις Μεταφορές δεν συνεπάγεται την απώλεια, ή αποδυνάμωση της αυτονομίας αυτών των σωμάτων, που θα πρέπει να διατηρούν τις κατευθύνσεις και προγράμματα δράσης τους. Το Καταστατικό της Διεθνούς καθορίζει τους κανονισμούς της κυριαρχίας των συνδικάτων μελών και ιδιαίτερα το διεθνή επαγγελματικό χαρακτήρα τους.

 

 

Στο τελευταίο Συνέδριο της, το Δεκέμβρη του 2007, η Διεθνής καθόρισε τις ακόλουθες βασικές κατευθύνσεις στη δουλειά της:

 

 

- Την υπεράσπιση του στρατηγικού ρόλου του τομέα των μεταφορών σε μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη των κοινωνιών για την εκπλήρωση του κοινωνικού του ρόλου, που θα πρέπει να βασίζεται σε δημόσιες επιχειρήσεις και που οι διάφορες μέθοδοι της θα πρέπει να συμπληρώνονται στα πλαίσια ενός ενιαίου συστήματος, επιφέροντας έτσι κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

 

 

- Την πάλη κατά της φιλελευθεροποίησης του τομέα, η οποία μέσο των ιδιωτικοποιήσεων οδηγεί στην ανεργία και πρόσκαιρη εργασία, υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο και τις συνθήκες εργασίας, αυξάνοντας την ανισότητα και τη φτώχεια.

 

 

- Την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων και των συνθηκών εργασίας τους.

 

 

Η Διεθνής των Μεταφορών, μαζί με τις οργανώσεις-μέλη και αδελφές οργανώσεις της, με τη δράση της στοχεύει:

 

 

- Να ενώσει σε όλα τα επίπεδα τους εργαζομένους στον τομέα των Μεταφορών, στα Λιμάνια, στην Αλιεία και στις Συγκοινωνίες σε ολόκληρο το κόσμο και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, να ενδυναμώσουν την ενότητα δράσης τους ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την κυριαρχία των μονοπωλίων και με αυτό το τρόπο να συμβάλει στη συνδικαλιστική ενότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 

 

Να συντονίσει τις προσπάθειες των συνδικαλιστικών οργανώσεων για:

 

 

- Μια πραγματική αύξηση των μισθών και την εγγύηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων

 

 

- Τη μείωση του χρόνου εργασίας

 

 

- Την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους

 

 

- Την πάλη ενάντια στην ανεργία και την πρόσκαιρη εργασία

 

 

- Τη διασφάλιση ετήσιων πληρωμένων αδειών για διακοπές

 

 

- Την εισαγωγή ενός συστήματος για κοινωνική ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους

 

 

- Την εφαρμογή της αρχής για ίση αμοιβή για ίση εργασία

 

 

- Την αύξηση των μισθών των εργαζομένων και τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου,

 

 

- Την υπεράσπιση πολιτικών που θα ανεβάζουν τα επαγγελματικά επίπεδα των εργαζομένων και τη διεύρυνση της γνώσης της εργατικής τάξης,

 

 

- Τη βελτίωση της ασφάλειας και συνθηκών υγείας στους χώρους δουλειάς.

 

 

- Τη διασφάλιση και επέκταση των συνδικαλιστικών ελευθερίων για όλους τους εργαζομένους

 

 

- Την απαγόρευση οποιασδήποτε μορφής διακρίσεων στη βάση φύλου, φυλής, κοινωνικής τάξης, εθνότητας, χρώματος, θρησκευτικών πεποιθήσεων και πολιτικών αντιλήψεων

 

 

- Την αύξηση της επιρροής και δραστηριότητας του ταξικού Διεθνούς Συνδικαλιστικού Κινήματος μέσα στους εργαζομένους και των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων τους στον τομέα των Μεταφορών, στα Λιμάνια, την Αλιεία και στον τομέα των Συγκοινωνιών

 

 

- Να συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο και στην υπεράσπιση της ειρήνης σύμφωνα με τις βασικές επιδιώξεις και πολιτικές της ΠΣΟ

 

 

- Να διατηρήσει και ενισχύσει την αδελφική συνεργασία και διεθνή αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζομένους σε ολόκληρο τον κόσμο

 

 

- Να προσφέρει βοήθεια στους εργαζομένους για την ίδρυση Συνδικάτων εκεί που δεν υπάρχουν και να ενισχύσει τις νέες οργανώσεις.

 

 

- Να αγωνιστεί για την ειρήνη και την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ χωρών, με σεβασμό στην εθνική τους κυριαρχία και του πολιτικού συστήματος, για οικονομική πρόοδο. Να αγωνίζεται σθεναρά κατά των πολέμων, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και καταπίεση, όπως και εναντίον όλων των μορφών του αποικισμού.    

 

 

Για την προώθηση αυτών των στόχων, έχουν ληφθεί αποφάσεις που προωθούνται με σταθερά βήματα. Μεταξύ άλλων έχει στηθεί η ιστοσελίδα της Διεθνούς (www.tui-transport.org) σε πέντε γλώσσες συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής γλώσσας με τη δική μας βοήθεια.

 

 

Καθορίστηκε επίσης η 2α Μαρτίου 2010, ως Ημέρα Δράσης και Αγώνα στον κλάδο των Μεταφορών. Στις 5 Μαρτίου 2010, θα συνέλθει στη Λισσαβόνα το Γενικό Συμβούλιο της Διεθνούς για να μελετήσει τη δραστηριότητα της και τη σημερινή κατάσταση και να πάρει αποφάσεις για τη συνέχεια.

 

 

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ είναι ιδρυτικό και δραστήριο μέλος της Διεθνούς Μεταφορών και συμβάλλει ενεργά στην υλοποίηση των αποφάσεων της. Μέσα σ’αυτά τα πλαίσια θα ανακοινώσει σύντομα τις δικές της αποφάσεις για τις δράσεις που θα αναλάβει για τη 2α Μαρτίου, που είναι η Ημέρα Δράσης και Αγώνα.

 

 

Κοινός στόχος σε διεθνές επίπεδο παραμένει η Διεθνής Αλληλεγγύη και η γνήσια υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
FacebookTwitterYoutubeFeed

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΔΙΛΕΠΤΟ ΦΙΛΜΑΚΙ ΠΕΟ 1 ΜΑΪΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑ



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΚΕΛ – ΠΕΟ ΚΑΙ Τ/Κ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ

Εγγραφείτε τώρα για άμεση ενημέρωση μέσω e-mail - ΔΩΡΕΑΝ







ΠΕΟ BULLETIN DECEMBER 2011